Bæredygtig hosting

Hvorfor bruge bæredygtig hosting?

Internettets elforbrug var i 2011 større end Tysklands samlede elforbrug. En stor del af datacentrene drives af el fra fossile energi­kilder (f.eks. kul, olie og gas) og forårsager dermed en CO2-udledning svarende til udledningen fra den samlede flytrafik. Det forudses, at væksten frem til 2020 vil være på 63%.

Kilde: “Clicking Clean” Greenpeace rapport, 2013

Island: vedvarende energi og køligt klima

Island er et oplagt udgangspunkt for bæredygtig hosting. Den vulkanske aktivitet i området og store nedbørsmængder er grundlaget for udnyttelsen af geotermisk energi og vandkraft. 99,9% af Islands el stammer fra vedvarende energikilder. Datacentrene hos vores samarbejdspartner Advania er bygget, så de udnytter det naturligt kølige klima, og behøver derfor ikke strøm til aktiv køling. Strømforsyningen er sikret mod strømsvigt i flere led.

Læs mere her “Hydro Power Plants in Iceland”, National Energy Authority.

Validering

Hvis I vælger at benytte bæredygtig hosting via Green Volcano, får I retten til at benytte Green Volcano-logoet på jeres hjemmeside. Hermed valideres jeres engagement hos Green Volcano, og I signalerer jeres engagement i bæredygtighed til de besøgende på jeres hjemmeside.

Grafikken kan tilpasses jeres visuelle identitet. Kontakt os for mere information om dette.

Hvis de besøgende klikker på logoet, vil de blive ført til en side, der validerer jeres brug af bæredygtig hosting.

Instruktioner vedr. implementering af validering.